Aeroportul Internațional Chișinău este gazda Conferința Internațională – „Aviation–Event 2024 RMO”

În premieră, astăzi, Aeroportul Internațional Chișinău este gazda celui mai important eveniment în domeniul aviației - Conferința Internațională – „Aviation–Event 2024 RMO”, cu genericul „Perspective și provocări ale Aviației Republicii Moldova în parcursul său spre Uniunea Europeană”.

Ministrul Andrei Spînu a ținut un discurs de deschidere a evenimentului prin care le-a urat bun-venit participanților și i-a îndemnat să se bucure de acest eveniment unic pentru Republica Moldova prin care aceștia au ocazia să cunoască industria aviației din țara noastră dar și oamenii ai căror ospitalitate este renumită în întreaga lume.
„Sper că acest eveniment să devină o tradiție pentru sectorul aviației. Moldova este cunoscută ca o țară mică cu o inimă mare, asta pot spune și despre Aeroportul Internațional Chișinău – este un aeroport mic cu un potențial mare”.

O noutate în cadrul conferinței a fost anunțul ministrului Spînu despre elaborarea studiului de fezabilitate, cu sprijinul Corporației Internaționale Financiare (IFC), pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău. În urma unei analize preliminare, ministrul susține că acesta va avea o capacitate de a primi peste 5 milioane de pasageri anual. Finalizarea studiului de fezabilitate este preconizată pentru finele anului curent.

Conferința Aviation Event a adunat împreună profesioniști la nivel internațional, lideri mondiali ai industriei aviației, experți, jurnaliști din toate colțurile lumii, directori de companii aeriene și aeroporturi din Europa.