Comunicat de presă 3 August 2020

Arbitrajul de la Stockholm a INTERZIS rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului

Curtea de Arbitraj de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului
Avia Invest SRL informează că ieri a fost anunțată decizia provizorie a Curții de Arbitraj Internațional de la Stockholm privind cererea împotriva Republicii Moldova privind încălcarea legislației naționale și internaționale în relațiile cu concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău.
Curtea de Arbitraj a interzis Republicii Moldova să efectueze acțiuni de reziliere a contractului până la decizia finală și a interzis orice execuție a notificării de reziliere a concesiei trimise companiei la data de 8 iulie 2020.
Gestionarul aeroportului și acționarii săi salută decizia Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm și informează publicul că nu au urmărit niciodată o astfel de dezvoltare a evenimentelor.
Compania reiterează faptul că a fost întotdeauna și rămâne deschisă la un dialog juridic civilizat cu autoritățile cu privire la orice fel de probleme, dar nu va permite dialogul dintr-o poziție de forță.
Sperăm că bunul simț al autorităților de la Chişinău va contribui în continuare la soluționarea conflictului fără a fi nevoie de arbitraj suplimentar.