Avia Invest a semnat un contract cu STRABAG pentru efectuarea lucrărilor de amploare pentru anul 2022 la Aeroportul Internațional Chișinău.

Avia Invest a semnat un contract cu STRABAG pentru efectuarea lucrărilor de amploare pentru anul 2022 la Aeroportul Internațional Chișinău.

 În cadrul procesului amplu de dezvoltare a principalei porţi aeriene a ţării, „Avia Invest”, compania care administrează Aeroportul Internaţional Chişinău a primit un grup de specialiști ai companiei “Strabag Grup” care au efectuat o vizită de lucru pentru evaluarea procesului de reconstrucţie a pistei, peronului și căilor de rulaj a aeroportului.
Astfel, a fost intocmit un plan pentru a iniția și de a continua lucrările pe suprafețele peronului si pistei de decolare și aterizare a aeroportului Chișinău, nu mai târziu de ianuarie 2022. Este un proces amplu de lucrări care cuprinde mai multe părți a aerodromului, cu o suprafață totală de aproximativ 225.000 de metri pătrați.  

 Reamintim că, amestecurile de beton sunt produse de uzina companiei de construcții cu renume mondial, „Strabag Grup”, dotată
cu propriul laborator şi instalată pe teritoriul AIC. Lucrările sunt efectuate conform proiectelor realizate în cele mai mari
aeroporturi Europene, cu respectarea celor mai înalte standarde.
Reconstrucția pistei a fost efectuată în timp record cu participarea a peste 150 de lucrători şi 50 unităţi de tehnică specială. Au fost aduse suplimentar echipamente tehnice speciale moderne, printre care: dispozitive pentru transportarea betonului, echipamente de aplicare a betonului, mecanisme de acoperire și netezire a betonului etc.
 AIC va putea primi şi deservi toate tipurile de aeronave, fără restricţii şi va asigura un trafic de 21 nave/oră.

 Avia Invest implementează cele mai eficiente soluţii şi măsuri concrete pentru a asigura efectuarea transportului aerian de pasageri de pe AIC la cele mai înalte standarde de siguranţă.