Exercițiu de amploare la Aeroportul Internațional Chișinău

Exercițiu de amploare la Aeroportul Internațional Chișinău

Astăzi 13 mai 2021, la inițiativa operatorului aerodromului “AVIA INVEST” SRL în colaborare și cu suportul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a desfășurat un exercițiu de amploare la Aeroportul Internațional Chișinău. 

Potrivit scenariului, urgența s-a produs în timpul realimentării unei aeronave, care avea 35 de pasageri la bord și 5 membri ai echipajului. În timpul procesului de realimentare a avut loc o scurgere de combustibil, urmată de un incendiu în aeronavă.

Echipa de salvare a Aeroportului Internațional Chișinău a fost prima care a ajuns la fața locului, după care au fost mobilizate unitățile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

În timpul stingerii incendiului, echipele de salvare au antrenat interacțiunea unităților, precum și transmiterea promptă și în timp util a informațiilor pentru stabilizarea și eliminarea posibilelor consecințe ale unei situații de urgență. La exercițiu au participat și oficiali din cadrul companiilor Fly One, LUKOIL-Moldova, Air Moldova, Aeroport Handling și din sectorul poliției de frontieră IAC.

Exercițiile tactice de amploare sunt desfășurate sistematic de către operatorul aerodromului AVIA INVEST SRL în colaborare cu forțele IGSU, pentru a evalua riscurile situațiilor de criză, dar și pentru fi pregătiți să intervină eficient în situații excepționale.