Reluarea parțială a zborurilor regulate.

Reluarea parțială a zborurilor regulate.

✈️Începând de astăzi, 21 martie 2022 ora 12:00 (ora locală), o porțiune a spațiului aerian al Republicii Moldova va fi deschisă pentru utilizarea acesteia de către aeronavele civile și de stat, astfel fiind posibilă reluarea transportului regulat de pasageri.

Ținând cont de faptul că spațiul aerian al Ucrainei este închis și zboruri pe direcțiile Nord, Sud și Est nu pot fi efectuate, toate zborurile vor avea direcția spre și dinspre România, a anunțat Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, după o ședință Comună cu Autoritatea Aeronautică Civilă și Ministerul Apărării.

În continuare rămâne închis restul spațiului aerian, inclusiv spațiul aerian de clasa G (spațiul aerian necontrolat, utilizat în special pentru zboruri de agrement), cu aplicarea pentru acest spațiu, la necesitate, a excepțiilor prevăzute în p.25 din Dispoziția nr.1 din 24 februarie 2022.

👉Toate detaliile privind zborurile regulate pot fi precizate la operatorii aerieni, care efectuează cursele de pasageri.