Perspective noi de colaborare între Aeroportul Chișinău și Aeroportul Iași

O delegație formată din șase reprezentanți ai Aeroportului Chișinău a efectuat o vizită de lucru la Aeroportul din Iași care s-a soldat cu inițierea unui parteneriat solid care să faciliteze dezvoltarea bilaterală prin intermediul unor soluții de colaborare din perspectiva proiectelor transfrontaliere.

”Aceste proiecte vor ajuta atât Aeroportul Chișinău cât și Aeroportul Iași să devină mult mai sigure, mai bine dotate, cu acces mai facil pentru toți pasagerii”, a menționat Ion Coșer, Consul General al Republicii Moldova la Iași.

Această întâlnire s-a axat și pe oportunitatea de a învăța din experiența unui aeroport în plină ascensiune, de preluare și implementare a bunelor practici în ceea ce privește accesarea fondurilor europene. Prin urmare, reprezentanții întreprinderii au avut ocazia să viziteze șantierul viitorului terminal T4, ajuns la un grad de execuție de 70% , care va deveni al doilea cel mai mare ca suprafață din România, acesta fiind cea mai amplă investiție cu fonduri europene din istoria aerogării.

Mulțumim conducerii  Aeroportului Iași pentru deschidere și oportunitatea de a pune bazele unei colaborări de lungă durată care poate aduce beneficii de ambele părți.