Press release

Stimați călători și oaspeți ai Aeroportului Internațional Chișinău, în scopul revizuirii circulației rutiere în zona adiacentă terminalului și creării unui mecanism eficient de organizare, dar și în contextul campaniei de informare derulată de către Aeroportul Chișinău în acest sens, vă îndemnăm să manifestați prudență la contactarea serviciilor de taxi cu plecare de pe Aeroportul Chișinău.

Referitor la tarifele aplicate, pasagerii au posibilitatea să consulte panourile disponibile în zona sosiri pentru cuantumul orientativ al acestora, întru evitarea suprataxării unei călătorii.

Astfel, îndemnăm să vă asigurați că la ieșirea din aeroport, și în perimetrul acestuia, folosiți servicii de taxi autorizate, dotate cu taximetru, cu funcție de măsurare a timpului și a distanței parcurse, calculare automată pe baza tarifelor stabilite și afișarea sumei de plată, iar la finele cursei emiterea obligatorie a unui bon de casă. Vă îndemnăm să vă asigurați că vi se respectă drepturile în calitate de consumator.

Vă atenționăm că, operatorul de transport rutier autorizat să presteze servicii în regim de taxi poate staţiona numai în locurile permise în conformitate cu legislaţia în vigoare. Astfel, invităm companiile de taxi care prestează servicii în perimetrul Aeroportului Chișinău, să respecte regulile de circulație rutieră, în caz contrar ne rezervăm dreptul de a sesiza organele competente Poliția Republicii Moldova și Agenția Națională Transport Auto, pentru a asigura servicii de transport de calitate, circulație fluidă și siguranță pentru toți călătorii.