Licitație cu strigare pentru locațiunea activelor neutilizate

Agenția Proprietății Publice și Aeroportul Chișinău informează privind inițierea procesului de demarare a licitației cu strigare pentru locațiunea activelor neutilizate din Aeroportul Internațional Chișinău, destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages, popular cunoscute ca: Zona Sterilă și Zona Duty Free.

În incinta spațiului ce urmează a fi oferit în chirie, este preconizată desfășurarea activității de comercializare de produse, activitate de alimentație publică și vânzări cu amănuntul a serviciilor și bunurilor specifice utilizatorilor unui aeroport internațional.

Bunurile, proprietate a statului, vor fi expuse la licitație conform prevederilor Regulamentului privind licitațiile cu strigare și cu reducere, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 136/2009 și a Regulamentului cu privire la modul de dare în locațiune a activelor neutilizate aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 483/2008. Licitația se va desfășura cu respectarea condițiilor de eligibilitate stabilite pentru a asigura un acces nediscriminatoriu al agenților economici ce dispun de experiență internațională și reputație ireproșabilă. Astfel, se mizează pe identificarea celui mai bun agent economic care va contribui la asigurarea unui nivel cât mai înalt a serviciilor prestate călătorilor și la creșterea imaginii de credibilitate a Aeroportului Chișinău.

În vederea realizării procesului de licitație, toate actele aferente acestuia urmează a fi publicate în timpul apropiat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, unde vor fi incluse detaliile, specificațiile și termenii lotului expus la licitație. Informația de interes suplimentară va fi diseminată și pe canalele oficiale de comunicare ale APP și ale Aeroportului Chișinău, prin urmare, îndemnăm părțile interesate să ne urmărească, pentru a fi informați de la prima sursă.

Caietul de sarcini poate fi accesat la adresa:  Caiet de sarcini LOT1